(Z)MENÍME SA

Priznávame, že za posledné obdobie sme toho museli, ako firma prelúskať veľa. Kríza nám na šťastí nepridala, no napriek všetkému sa snažíme makať na 110%. Veríme, že ani vy to nemáte ľahké, niektorí ste prišli o prácu, iní ste sa zahrali na účiteľov, vychovávateľov a psychológov. Zmena z vás ale urobila ohladuplnejších a zodpovednejších ľudí. Vymenili ste autá za bicykle. Svoj voľný čas ste trávili najmä v prírode. Mnoho uponáhľaných ľudí sa zrazu zastavilo a objavilo čaro pokoja. Zmenili ste sa.

My v ARANBURU, sa už dlhšie snažíme robiť veci zodpovednejšie k vám, našim zákazníkom, ako aj k prírode a tiež sa meníme. Postupne, malými krokmi sme bližšie k našej vízii, stať sa spoločenský zodpovedným podnikom. Už minulú rok sme vám dali EKO sľub.

Nebojte sa, nemeníme sa na predajcov rúšok a dezinfekčných gélov. Chceme vám neustále prinášať kvalitné produkty, ktoré vám urobia radosť z nosenia. Uvažovali ste ale niekedy nad tým, aký dopad na ekológiu má výroba oblečenia? Aktuálne je to jednou z najpreberanejších tém v oblasti enviromentalistiky a ekológie.

Povedzme si pár zaujímavostí.

Na svete žije 7,5 miliardy ľudí. Nárastom populácie sa zvyšuje aj dopyt po potravinách, vode a textile. Fast fashion predstavuje čoraz väčšiu hrozbu pre našu planétu. Naším potrebám začali vládnúť veľké obchodné reťazce, ktoré ponúkli na trh rýchlo dostupné a lacné oblečenie. Hromada oblečenia potom končí vyhodená a nevyužitá. Väčšina textilu sa vyrába a spracúva vo východných krajinách, kde si už veľa krát neadekvátne zaobchádzanie zobralo svoju daň. Mnohé značky rozbehli eko výrobu a tým sa snažia bojovať proti všetkým týmto neduhom, ktoré sa v rámci vyýroby textilu vytvárajú. To však ale nestačí.

My veríme, že na zastavenie tohto kolobehu treba ísť ešte hlbšie.

Poďme si povedať niečo o pestovaní bavlny. Rastlina, z ktorej bavlna pochádza sa nazýva bavlnovník a sú to tzv. vlákna celulózy. Ročná produkcia sa štverá až na 28 miliónov ton a najväčšími pestovateľmi sú India, USA a Čína. Na jeden kilogram bavlny sa spotrebuje 10 000 litrov vody. Plytvaním toľkého množstva vody sa vytvárajú enviromentálne katastrofy ako je napríklad vymiznutie 85 % Aralského jazera. Nehovoriac o pesticídoch a herbicídoch, ktoré v značnej miere kontaminujú pôdu a pitnú vodu.

Náš rodinný podnik nezatvára oči pred environmentálnymi hrozbami a veríme v lepšie podmienky na výrobu textilu. Preto pripravujeme pre vás projekt, ktorý vám onedlho predstavíme. Na úvod Vám ukážeme naše vyupdejtované logo :)

 

Sleduj náš web a už v priebehu týždňa príde nový produkt. Spoločne za ekologickú výrobu.